Ia bakal menjadi kenyataan dengan Video Tutorial Langkah

demi langkah yang mudah dipahami berserta Starter Kit.

Nikmati air soya dan aneka taufufah hari ini juga



Pernahkah anda menikmati hidangan Taufufah Cendol, Taufufah Krim Karamel, Taufufah Jagung Koktel, Taufufah Kek Karamel, Taufufah Jelly Strawbery, Taufufah Air Tebu dan banyak lagi. Memang COOL kan menikmati pelbagai hidangan taufufah special edition ini, lebih hebat dari hotel 5 star.

Gambar aneka taufufah


Wow ini baru SPECIAL. Mana nak beli taufufah special nie?

Anda tidak akan jumpa dimana-mana. Kerana saya akan menggunakan segala pengalaman saya bekerja di hotel di bahagian Pastri kitchen untuk menghasilkan pelbagai hidangan aneka taufufah yang lazat ini.

Anda akan diajar membuatnya sendiri dengan Video Ebook interaktif yang terbaik. Video ebook ini akan mengajar anda dari asas membasuh kacang soya sehinggalah menghasilkan pelbagai taufufah special edition ini. Apa yang menarik Video Ebook ini merupakan gabungan text, gambar dan video yang sangat jelas membantu anda membuat hidangan taufufah yang putih, licin dan enak dimakan. Anda pasti boleh membuatnya.


Apa kata pembeli sebenar panduan lengkap ini


Teruskan membaca kerana banyak lagi testimonial dari pembeli sebenar


Apa? kena buat sendiri... Letih la macam nie....

Ya ramai diantara kita merasakan membuat air soya dan taufufah sesuatu yang meletihkan dan merimaskan. Nak tahu kenapa? Kerana mereka tidak tahu cara yang betul menguruskan dan memerah susu atau pati soya. Inilah yang menyebabkan dapur bersepah dengan hampas soya dan letih mengemas. Inilah sebenarnya yang meletihkan dan merimaskan.

Dalam video ebook ini saya akan dedahkan teknik yang paling kemas dan mudah memerah pati soya dan menguruskannya. Jaminan saya dapur anda akan sentiasa bersih dan kemas. Tambahan lagi, kita akan meminimakan penggunaan bekas agar anda tidak perlu membuang masa mencucinya. Dengan kata lain aktiviti membuat taufufah lebih mudah dan menyeronokkan.


Baru bersemangat, tapi bahannya nak beli di mana?

Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat taufufah tidak banyak.
Hanya 4 bahan sahaja digunakan iaitu

Gambar bahan-bahan taufufah


Ya, hanya empat bahan sahaja digunakan di dalam resepi taufufah yang lazat ini. Kacang soya dan tepung jagung boleh didapati dengan mudah di pasaraya atau kedai runcit. Tetapi GDL/Sekko, mungkin ramai sukar mendapatkan. Jadi saya akan bekalkan bahan ini di dalam starter kit. Jika kehabisan, saya akan membekalkannya. Saya juga akan tunjukkan bagaimana anda boleh mencari penjual GDL/Sekko ditempat anda.


Murah je kosnya. Barulah puas menikmatinya

Memang murah. Dengan sekilo kacang soya yang berharga RM3.00 dapat menghasilkan satu tong besar taufufah. Manakala tepung jagung dan GDL hanya digunakan sedikit sahaja. Wah, kini anda boleh menikmati hidangan taufufah sepuas-puasnya dengan kos yang rendah. Satu penjimatan seumur hidup anda. Tambahan lagi anda boleh menjana pendapatan sampingan daripadanya.



Teori dan Video Diberikan Sungguh Jelas

Gambar mysabunAnak-anak saya suka makan taufufah..selama ini saya hanya membelinya dipasar malam shaja kerana menyangkakan pembuatannya rumit dan melecehkan. Selepas melihat Video Ebook  En hairul ni, saya terus bersemangat untuk menyediakan sendiri taufufah ini untuk anak-anak saya.

Penerangan secara teori dan video yang diberikan dalam video ini sungguh jelas dan langkah-langkah dan tip-tip yang tunjukkan adalah teratur sekali.
Kalau orang tak reti masak dan tak pernah ke dapur pun boleh je terus buat. Insyaallah...
 
Kepada yang berminat untuk menjadikan taufufah ini sebagai satu sumber pendapatan sampingan, amat digalakan untuk mendapatkan video ebook ni kerana di dalam ini juga ada disertakan sekali tip-tip cara membina perniagaan taufufah dari A to Z . Perkongsian maklumat yang penting untuk mereka-mereka yang masih mentah dan baru dalam dunia perniagaan pasar malam. Syabas En Hairul.

Azmawati Zohri
Owner & Founder
www.MySabun.Com




GDL atau Sekko? Mana yang bahaya untuk Kesihatan?


Ramai yang tidak mengetahui Sekko yang dikenali dengan nama Gypsum atau 'Calcium Sulfate Dihydrate' merupakan bahan yang digunakan dalam industri pembinaan dalam pembuatan simen, celling, drywall dan plaster rumah. Mesti ramai yang terperanjat, namun itulah kenyataan sebenar.

Walaubagaimanapun, penggunaan yang sedikit di dalam taufufah tidaklah menjejaskan kesihatan. Namun pemakanan yang kerap dan berlebihan boleh memberi kesan negatif pada kesihatan jangka panjang terutamanya pada buah pinggang anda.

Jangan risau kerana ada pengantinya iaitu GDL. GDL (Glucono Delta Lactone) dihasilkan daripada buah-buahan melalui proses 'fermentation'. Namun harga GDL yang  lebih mahal membuatkan ramai peniaga taufufah menggunakan Sekko. GDL menghasilkan Tafufauh yang lebih cantik, licin dan  halus.

Di dalam panduan lengkap ini anda diberikan kedua-dua resepi samada menggunakan GDL atau Sekko. Kedua-dua bahan iaitu GDL dan Sekko akan dibekalkan untuk anda melihat sendiri perbezaan diantara kedua-dua bahan ini.

Gambar peralatan taufufah


Bagaimana peralatannya pula?


Sebelum membuat air soya atau taufufah, pastikan anda mempunyai blender untuk mengisar kacang soya dan periuk untuk memasak air soya.

Kain penapis pula tidak semestinya menggunakan kain kasa. Baju t-shirt pun boleh digunakan menapis pati soya dengan baik sekali. Saya telah mencubanya, memang bagus. Bekas kedap udara pula boleh digantikan dengan Taperware yang mudah dibeli di hypermarket. Peralatan ini amat mudah didapati dan saya pasti anda memilikinya.


Sebelum anda terus membaca.....

Tonton video dibawah terlebih dahulu. Adakah taufufah ini yang
anda mahukan? Jika ya, anda memang pengemar taufufah sejati.
Teruskan membaca.





(Jika internet connection anda slow, tekan play dan tinggalkan,
kemudian replay atau mainkan ia semula)


Siapakah yang memerlukan produk ini


Semua pengemar taufufah yang ingin menikmati taufufah sepuas-puasnya dengan hasil tangan sendiri yang jauh lebih enak mengikut citarasa anda
Surirumah yang ingin menambahkan lagi menu hidangan keluarga dengan kepelbagaian aneka taufufah disamping boleh diberikan kepada jiran tetangga.
Pekerja-pekerja yang ingin menjana pendapatan sampingan dan melengkapkan diri dengan ilmu perniagaan. Inilah persediaan terbaik jika anda dibuang kerja kelak.
Peniaga-peniaga yang ingin menambah lagi produk jualan dan  menambah lagi ilmu bisnes makanan dengan lebih berkesan dan menguntungkan.
Pelajar, bekas pelajar dan penganggur yang ingin mendalami dan  memulakan bisnes pasar malam yang menguntungkan.


hanya di www.rahsiataufufah.com


MEMPERKENALKAN

VIDEO EBOOK
Panduan LENGKAP RAHSIA TAUFUFAH

Hak Cipta Terpelihara @ 2010-2011
Video Ebook dalam Bahasa Malaysia 
Ecover Pakej Membuat Taufufah
(CD dan Starter Kit diposkan kerumah anda)

Panduan lengkap Rahsia Taufufah merupakan tutorial lengkap mengajar anda membuat aneka taufufah dan air soya yang berkualiti, putih, licin dan berkilat. Anda juga turut didedah penggunaan mesin air soya, pengiraan kos dan strategi bisnes pasar malam. Starter kit juga disediakan.

Pembelajaran panduan lengkap ini menggunakan video, text dan gambar dengan suara yang jelas memastikan anda mampu menghasilkan taufufah yang enak. Jom lihat kandungan panduan lengkap ini seperti dibawah:




Modul 1: Pelajari Buat Original Taufufah

Video ebook ini akan mengajar anda membuat taufufah yang lazat. Anda akan diajar dari membasuh kacang soya sehinggalah siap satu hidangan taufufah yang enak. Semuanya dalam video interaktif yang menarik dengan video dan suara yang jelas. Anda hanya perlu gunakan blender dan periuk biasa untuk menyiapkannya.





Modul 2: Pelajari Buat Aneka Taufufah

Dalam video ebook ini anda akan pelajari membuat pelbagai jenis Taufufah Cendol, Taufufah Krim Karamel, Taufufah Jagung Koktel, Taufufah Kek Karamel, Taufufah Jelly Strawbery, Taufufah Air Tebu  dan banyak lagi (Ruangan kosong diatas akan diisi pada hari pelancaran)






Modul 3: Resepi Pembuatan Air Soya

Anda turut di ajar membuat air soya untuk diminum. Anda akan diberikan resepi air soya yang berkualiti dan sedap. Petua membuat air soya tahan lama dan lebih enak juga didedahkan. Tahukah anda keuntungan jualan air soya sangat berlipat kali ganda.





Modul 4: Pendedahan Mesin Air Soya

Sekiranya anda serious untuk memulakan perniagaan air soya atau taufufah. Maka anda boleh menggunakan mesin Air Soya. Dengan mesin ini kerja-kerja mengisar, memerah dan memasak dilakukan dengan lebih mudah dengan sebuah mesin hebat. Video penggunaan mesin dan cara mendapatkannya ditempat anda akan ditunjukkan.





Modul 5: Pengiraan Kos & BEP

panduan lengkap ini turut mengajar anda mengira kos dengan tepat. Dengan memahami caranya, anda boleh mengira apa jua kos perniagaan anda. Manakala Break Even Point (BEP) merupakan signal amaran terbaik mengelakkan bisnes anda daripada kerugian.





Modul 6: Strategi Bisnes Pasar Malam

Saya akan dedahkan strategi yang amat berkesan menarik pelangan dengan lebih cepat untuk mereka yang baru memulakan bisnes pasar malam. Teknik ini dari pengalaman saya sendiri dan terbukti berkesan. Saya turut dedahkan cara-cara peniaga pasar malam lain yang saya dapati berkesan meningkatkan pelangan dan jualannya.



Dengan Starter Kit

Starter kit yang dibekalkan ialah GDL. Bahan-bahan lain seperti tepung jagung dan kacang soya boleh dibeli dengan mudah di pasaraya. Saya juga akan tunjukkan cara untuk anda mendapatkan GDL di tempat anda jika kehabisan. JIka tidak dapat juga, boleh order dari saya seumur hidup anda.



Bisnes Taufufah dan Air Soya Paling Menguntungkan

Tahukah anda bisnes taufufah dan air soya merupakan bisnes paling menguntungkan. Terutamanya air soya. Bayangkan sekilo kacang soya yang berharga RM3.00 boleh menghasilkan lebih kurang 10 liter air soya. Wah keuntungan lebih 30 kali ganda dari kosnya. Memang lumayan.

Di dalam panduan lengkap ini anda bukan sahaja belajar membuat taufufah dan air soya. Malah didedahkan strategi-strategi yang mampu meningkatkan jualan anda dengan lebih pantas. Ilmu pengiraan kos dan break even point juga diajar bagi menjamin keuntungan yang lebih baik.


Inilah persediaan, jika anda dibuang kerja kelak...

Masih ingat lagi kegawatan ekonomi pada tahun 1997-1999. Ramai pekerja dibuang kerja disebabkan kemelesetan ekonomi. Situasi ini juga pernah berlaku pada tahun 80an. Dan tidak mustahil ia berulang lagi. Bagaimana jika anda dibuang kerja kelak. Bagaimana anak-anak dan keluarga anda. Adakah anda sanggup membiarkan mereka kesusahan dan kelaparan.

Inilah masa terbaik mempelajari ilmu yang membolehkan anda 'survive' dalam apa juga keadaan. Ilmu masakan adalah yang terbaik membantu menjana pendapatan. Perniagaan makanan mudah dimulakan dengan modal yang rendah. Anda boleh mempelajari apa jua jenis makanan yang anda sukai. Cuma dari pengalaman saya, makanan yang berasaskan air mempunyai margin keuntungan yang lebih tinggi dan jauh lebih untung.

Panduan lengkap ini turut mendedahkan 8 strategi terbaik meningkatkan jualan anda dengan lebih cepat. Strategi ini dari pengalaman saya sendiri dan peniaga-peniaga lain. Ia terbukti berkesan meningkatkan jualan produk anda dengan lebih pantas. Teknik kuasa viral (sebaran) juga akan dikupas bagi memajukan lagi perniagaan anda.


Pendapatan sampingan dengan taufufah

Tahukah anda, anda boleh menjana pendapatan secara sampingan dengan menjual taufufah. Sambil bekerja sambil menambah pendapatan dari jualan taufufah. Caranya mudah dengan meletakkan digerai-gerai orang lain dengan membayar komisen kepada mereka. Ia pasti dapat mengurangkan beban kewangan anda. Dapat buat hari Sabtu dan Ahad pun berbaloi. Tambahan lagi ia juga merupakan satu pendedahan awal sebelum anda memulakan perniagaan makanan dengan lebih serious.




Padat dengan Video-2 'HANDS ON' satu persatu...

Gambar CikguSaya adalah peminat Taufufah. Taufufah yang tidak sedap selalunya terlalu keras, pahit atau pun struktur tauhu yang dihasilkan tidak halus. Video Ebook ini padat dengan video - video yang di paparkan terus kepada ' HANDS ON ' satu persatu bagaimana membuat Taufufah yang sedap serta sukatan bahan yang diperlukan.

Sangat sesuai bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan taufufah atau menjamu rakan - rakan di rumah. Yang bestnya saya tidak sangka Taufufah boleh dijamukan pelbagai cara yang boleh menarik lebih ramai pelanggan

Murniwati Anwar @ Cikgu Murnie
www.jutawansampah.com





Maklumat Penting Perniagaan Taufufah


kak wanVideo Ebook Rahsia Taufufah mengandungi maklumat penting dan idea menarik dalam menyediakan taufufah disamping menjana pendapatan menerusi perniagaan taufufah. Penyampaian maklumat dari cara pembuatan sehingga pemasaran dibuat dengan teratur berserta bantuan carta dan video yang mudah difahami.

Video Ebook ini sangat sesuai buat anda yang suka mencuba pelbagai resepi atau sedang mencari idea untuk memulakan perniagaan baru samada secara sambilan atau sepenuh masa, atau untuk peniaga-peniaga taufufah sedia ada untuk mendapatkan idea yang menarik bagi menjana keuntungan berganda.

Wan Norizan binti Abdul Hamid
www.wanorizan.com





Panduan Video Memudahkan Pembelajaran


Gambar Faizal"Kali pertama saya ingin belajar membuat taufufah sejak tahun 2002 lagi. Masa itu saya masih belajar di UiTM dan saya kerap berniaga dalam karnival atau festival melibatkan kolej. Sejak itu juga saya cuba mencari resepi dan panduan membuat taufufah. Malangnya, kebanyakan panduan tidak lengkap dan sukar dipahami tanpa video dan gambar.

Akhirnya, pada tahun ini, saudara Hairul, telah menulis video ebook rahsia taufufah yang amat lengkap. Panduan yang disertakan video amat memudahkan proses pembelajaran membuat taufufah untuk makan sendiri atau berniaga. Ianya amat mudah dan perlu dimiliki oleh sesiapa sahaja yang ingin belajar cara membuat taufufah."

Faizal Syukri
www.rahsiadadih.com



Ada lagi.....

Tips hebat membuat tautufah didedahkan



Dengan meletakkan _______, menambahkan rasa lemak dan kelazatan air soya dan taufufah.
Bagamana teknik merendam kacang soya dengan _______ ________, mampu meningkatkan kualiti taufufah.
Campuran air soya dgn GDL/tepung jagung mestilah  ________ , _______ dan ________. Jika tidak, taufufah anda akan hancur.
Pemilihan kacang soya yang ________, __________, dan  ________ menjadikan hidangan taufufah lebih enak.
_________, _________ dan _________ yang menyebabkan taufufah yang dihasilkan hancur dan kurang sedap.
Dua teknik memasak taufufah iaitu _________ dan __________. Kedua-dua mempunyai kelebihan tersendiri.
Elakkan dari  _________ dan _________ untuk mengelakkan air soya cepat basi dan rosak.
Pengunaan GDL/Sekko dan Tepung jagung sudah cukup membuat taufufah lebih putih dan licin tetapi _________ perlu _______.
Anda boleh mengetahui penjual mesin membuat taufufah di serata Malaysia dengan  menggunakan ________ .
Anda juga akan diterangkan kenapa dan mengapa setiap langkah. Untuk anda lebih memahami dan menggelak kesilapan.


(Bukan Untuk Tontonan Umum)


Panduan lengkap ini atau aktiviti membuat taufufah tidak sesuai untuk mereka yang berumur dibawah 14 tahun. Sekiranya anda berumur 15 tahun ke atas, anda pasti boleh membuatnya dengan baik berpandukan video langkah demi langkah di dalam panduan lengkap ini. Sama ada anda surirumah, pelajar, pekerja atau peniaga, panduan lengkap ini amat sesuai untuk anda yang mengemari taufufah.

Ditambah lagi BONUS hebat





Video Membuat Tauhu Lembut & Keras

Dalam Bahasa Malaysia Oleh Mohd Hairul Hissam

Video Ini akan mengajar anda membuat tauhu lembut dan tauhu keras. Anda akan diajar tekniknya step by step dari awal sehingga siap tauhul lembut dan tauhu keras. Penggunakan GDL dalam pembuatan tauhu lembut dan tauhu keras lebih sedap dan menyelerakan. Anda juga diberi resepi istimewa untuk masakan tauhu lembut anda.






Ebook Coconut Shake 

Dihasilkan oleh Mohd Hairul Hissam

Dengan ebook ini anda akan mempelajari cara membuat coconut shake yang sangat digemari ramai. Panduan bergambar step by step ini sangat membantu anda membuat coconut shake yang lazat




Ecover bonus taufufah

4 EBOOK PENCUCI MULUT YANG LAZAT

Dengan Lesen MRR

Dengan ebook ini anda dapat menghasilkan pelbagai hidangan pencuci mulut yang lazat dan enak. Anda akan memiliki berpuluh puluh resepi membuat puding, dessert, chocolate dan cake decoration. Ini juga boleh memberi idea kepada anda untuk mempelbagaikan taufufah anda agar lebih hebat dan menarik.



Komen dari Pembeli Panduan lengkap Rahsia Taufufah

Ini merupakan komen yang saya terima dari pembeli melalui mesej facebook











testimonial air soya dan taufufah

testimonial air soya dan taufufah



Gambar Hiasan

Untuk makluman anda segala gambar kotak, gambar cd dan gambar buku hanyalah gambar hiasan sahaja. Anda akan terima starter kit dan DVD yang mengandungi kesemua modul dan bonus di dalam laman web ini. Starter kit dan DVD akan diposkan ke rumah anda. Yang penting anda akan pandai membuat aneka taufufah dan air soya


Panduan lengkap ini diposkan ke rumah anda

Panduan lengkap ini diposkan ke rumah anda menggunakan Pos Laju. Saya akan memberikan Tracking Pos Laju dan anda boleh melihat sendiri perjalanan panduan lengkap ini ke rumah anda seperti dibawah. Pastikan ada orang di rumah/office untuk menerima panduan lengkap DVD dan bahan taufufah ini. Jika tidak, pihak pos akan tinggalkan kad untuk anda collect sendiri di pejabat pos.


Contoh Tracking Pos Express


Sudah bersedia membuat Air Soya,
Taufufah, Tauhu Lembut & Keras?


Dapatkan Sekarang
...

Dapatkan Panduan lengkap ini dengan Harga Tawaran RM60.00 sahaja
(Kos termasuk DVD, Starter Kit dan Kos penghantaran)


KLIK DISINI UNTUK CARA MEMBELI


Hanya RM60 Sahaja

Untuk Ilmu menjana pendapatan seumur hidup







Ikhlas dari saya, Mohd Hairul Hissam


Gambar Hairul



Mohd Hairul HIssam
Star Creative Center (JM0570510-X)


Kenali saya melalui blog saya di www.hairul.com
Banyak Resepi Best di blog saya di www.hairul.com


Untuk Pertanyaan Dan Bantuan:
Email Saya: soalan@rahsiabun.com
Boleh sms/call saya di no h/p saya: 013-7757915
Waktu Call/SMS ialah dari 11.00 pagi hingga 9.30 malam sahaja
Jika saya tak angkat, mungkin saya berada di luar.
Tinggalkan sms/email dan saya akan reply bila saya balik.





ebook bonus

PERCUMA 3 EBOOK SPECIAL

3 Ebook bergambar ini diberikan percuma
ke email anda pada hari ini juga.
Ruangan email ada dibawah sekali.


Tahukah anda membuat kek batik tidak
memerlukan
oven atau mixer
. Cukup kuali untuk memasak bahannya.
Setelah masak di masukkan ke dalam acuan dan disejukkan.

Potongan buah style hotel ini sangat menceriakan hidangan majlis anda. Barulah gempak majlis anda. Ia menjadikan hidangan anda sungguh menyelerakan dan menyerlah.

Resepi mee goreng mamak ini dari pengalaman saya semasa bekerja di restoran dulu. Memang sedap dan lazat menikmati  mee goreng mamak bersama keluarga.

Dapatkan segera sebelum ditarik balik.
Ebook ini hanya dihantar ke email anda sahaja.
Sila isikan nama pangilan dan alamat email anda.